استادیوم شهدای ساری ورزشگاهی است در استان مازندارن که ساخت آن از سال ۱۳۷۵ آغاز شد و سرانجام در سال ۱۳۸۷ افتتاح شد. این ورزشگاه که به گفته مسئولان یکی از استادیوم های ایرانی مطابق با استانداردهای نه تنها لیگ برتر ایران بلکه استانداردهای جهانی بود، این سال ها حتی جواز میزبانی تیم لیگ برتری نساجی مازندران را هم نداشت.
این استادیوم با هزینه ای بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال و در زمینی به مساحت نزدیک به ۵۰ هکتار احداث شده است و به دلیل کیفیت پائین چمن و نداشتن امکانات مناسب، استفاده ای از آن نمی شود. این ورزشگاه حتی در زمانی که تیم نساجی مازندران مدتی برای عوض شدن چمن ورزشگاه خانگی خود، بدون زمین بود هم به عنوان زمین خانگی این تیم به سازمان لیگ پیشنهاد داده شد. اما سازمان لیگ آن را به دلیل مشکلات فراوانی که داشت تائید نکرد و این تیم هم مدتی مجبور بود در مشهد بازی های خانگی اش را انجام دهد.
- به دنبال سایت شرط بندی فوتبال با ارائه بونوس و فرم رایگان پیش بینی هستید؟ کافی است همین حالا بر روی گزینه “ورود به وب سایت” کلیک کنید.
معرفی ورزشگاه شهدای ساری
استادیوم شهدای ساری به عنوان یکی از استادیوم های فوتبال ایران با حدود ۱۵ هزار نفر گنجایش شناخته می شود. در حال حاضر این استادیوم به دلیل نداشتن امکانات مناسب برای برگزاری بازی های فوتبال، یکی از استادیوم های بدون استفاده ایران است. البته بارها بودجه هایی کلان برای ترمیم وضعیت چمن و نور ورزشگاه به آن تخصیص داده شده است اما هنوز هم این استادیوم به شرایط مناسب برای برگزاری مسابقات فوتبال لیگ برتر نرسیده است.
ورزشگاه شهدای ساری میزبان بازی های کدام تیم است؟
استان مازندران به جز ورزشگاه شهدای ساری، ورزشگاهی دیگر با نام سابق شهنا و نام فعلی شهید وطنی در قائمشهر دارد. ورزشگاه شهید وطنی در سال ۱۳۲۰ ساخته شده است و یکی از قدیمی ترین ورزشگاه های ایران است که این سال ها ورزشگاه خانگی تیم نساجی مازندران است. این استادیوم تا چند سال پیش دارای چمن مصنوعی بود اما سازمان لیگ اعلام کرد که چمن آن باید به چمن طبیعی تغییر پیدا کند تا باز هم بتواند میزبان بازی های تیم نساجی مازندران در لیگ برتر خلیج فارس باشد.
در نتیجه قرار شد به جای استادیوم شهید وطنی برای تیم نساجی، استادیوم شهدای ساری مورد استفاده قرار بگیرد که سازمان لیگ آن را تایید نکرد. به این ترتیب بود که این ورزشگاه بدون استفاده و تیم نساجی مازندران هم بدون ورزشگاه ماند. در شهریور ۱۴۰۱ عملیات تغییر چمن ورزشگاه خانگی نساجی به اتمام رسید، اما همچنان هیچ بازی در استادیوم شهدای ساری برگزار نمی شود. با توجه به اینکه این شهرستان تیم دیگری در لیگ برتر خلیج فارس و لیگ دسته یک آزادگان ندارد در حقیقت این ورزشگاه، ورزشگاهی است که اگر ساخته نمی شد شاید بهتر بود.
آدرس ورزشگاه شهدای ساری
آدرس ورزشگاه شهدای ساری در جاده فرح آباد ساری و بسیار نزدیک به دریا است.
عکس های این ورزشگاه را در کجا مشاهده کنیم؟
مدتی این ورزشگاه سر تیتر اخبار لیگ برتر در رابطه با بی زمین ماندن تیم نساجی مازندران بود، پس به راحتی با جستجوی نام ورزشگاه و یا نام تیم نساجی مازندران می توانید عکس های مربوط به آن را مشاهده کنید.
علت سر تیتر بودن این ورزشگاه در اخبار تیم نساجی مازندران این بود که سازمان لیگ تنها ورزشگاه هایی را برای برگزاری بازی های لیگ برتر مجاز اعلام کرد که از چمن طبیعی پوشیده شده است. تیم نساجی مازندران که در ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر بازی های خانگی اش را برگزار می کرد، به دلیل پوشیده شدن زمین این ورزشگاه از چمن مصنوعی مجبور بود تا تغییراتی در چمن ورزشگاه خانگی خود ایجاد کند.
این باشگاه استان مازندران با توجه به اینکه ورزشگاه شهدای ساری در این استان واقع شده بود، آن را برای میزبانی به سازمان لیگ معرفی کرد، اما سازمان لیگ آن را تا برطرف کردن ایرادات جدی که داشت، غیر قابل قبول اعلام کرد. با توجه به این موضوع بخشی از این ایرادات برطرف شد تا تیم نساجی بتواند تا نیم فصل دوم در این ورزشگاه بازی کند. اما با این حال بازی زیادی در این استادیوم برگزار نشد. تیم نساجی در ورزشگاه امام رضای مشهد چند بازی را برگزار کرد تا اینکه در شهریور ۱۴۰۱ به ورزشگاه خود یعنی شهید وطنی بازگشت. ورزشگاه شهید وطنی یکی از ورزشگاه های قدیمی ایران است و این تیم و هوادارانش در استان مازندران خاطرات تلخ و شیرین زیادی در آن دارد.
این استادیوم در چه سالی ساخته شد؟
استادیوم شهدای ساری از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۸۷ در حال ساخت بود و مرداد ماه همین سال بود که در مراسمی افتتاح شد. اشخاصی که در مراسم افتتاح استادیوم شهدای ساری حضور داشتند علی آبادی ریاست سازمان تربیت بدنی و حسین رضا زاده بودند.
این استادیوم چه ویژگی هایی دارد؟
استادیوم شهدای ساری ویژگی خاصی ندارد و یکی از ورزشگاه های بی کیفیت در ایران محسوب می شود که با وجود صرف هزینه های ساخت و ترمیم و بازسازی آن، باز هم شرایط مطلوب برگزاری مسابقات فوتبال را ندارد. احداث این ورزشگاه در استانی که تیم های فوتبال زیادی در سطح لیگ برتر و دسته یک ندارد در واقع اتلاف هزینه و انرژی بوده است. بدون استفاده ماندن این ورزشگاه هم نشاندهنده همین موضوع است.
با این وجود اگر حداقل امکانات و استانداردها در مورد این ورزشگاه رعایت می شد باز هم می توانست در شرایطی به عنوان زمینی برای برگزاری مسابقات فوتبال انتخاب شود. اما حفظ چمن و نگهداری از زمینی که هیچ تیمی در آن بازی نمی کند هیچ توجیهی ندارد و چمن این ورزشگاه هم به همین دلیل هیچوقت کیفیت مناسبی ندارد. علاوه بر مشکلات چمن، این ورزشگاه نور کافی ندارد و مشکلات بسیار زیاد دیگری هم دارد که سازمان لیگ آن را برای برگزاری مسابقات مناسب نمی داند.
زمین چمن ورزشگاه شهدای ساری چگونه است؟
چمن ورزشگاه شهدای ساری وضعیت مطلوبی ندارد، در بهمن ماه ۱۴۰۰ خبری از خبرگزاری ورزش سه منتشر شد که از اختصاص بودجه ای ۲.۵ میلیارد تومانی به ترمیم این استادیوم خبر می داد. این بودجه قرار بود صرف حذف چمن فعلی ورزشگاه و کاشت چمن رولی در این زمین شود. این اخبار مربوط به زمانی بود که این زمین قرار بود برای تیم نساجی مازندران و برای بازی های لیگ برتر آماده شود. این عملیات قرار بود استادیوم شهدای ساری را به نیم فصل دوم لیگ برتر برساند که تا امروز که یک بازی به پایان لیگ برتر مانده است، این وعده تحقق نیافته است.
عکسی که در ادامه می بینید مربوط به چمن این ورزشگاه قبل از انجام بازی دو تیم نساجی مازندران و آلومینیوم اراک است که قرار بود در این استادیوم و در آذر ماه ۱۴۰۰ برگزار شود. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید این چمن به هیچ وجه وضعیت مطلوبی ندارد.
ظرفیت این ورزشگاه چقدر است؟
ظرفیت این استادیوم ۱۵ هزار نفر است و برای میزبانی تیم های استان مازندران ظرفیتی مناسب است. هر چند این استان در حال حاضر تیمی در لیگ برتر و دسته یک ندارد.
مهم ترین بازی هایی که در ورزشگاه شهدای ساری برگزار شده اند کدامند؟
در سال های آغازین دهه نود زمانی که تیم نساجی در لیگ دسته یک حضور داشت، حدود یک سال و نیم بازی های خانگی خود را در این استادیوم برگزار می کرد. در آن زمان بازی های این تیم با رقیبان خود در این لیگ در استادیوم شهدای ساری برگزار می شد.
همانطور که می دانید در جام حذفی گذشته، تیم نساجی مازندران توانست در فینال تیم آلومینیوم اراک را شکست دهد و قهرمان این جام شود. این تیم که جشن قهرمانی با هواداران هم استانی خود برگزار نکرده بود به سازمان لیگ پیشنهادی داد. این باشگاه پیشنهاد کرد تا بازی پایانی اش در لیگ برتر را که مدت کوتاهی بعد از قهرمانی اش در جام حذفی با تراکتور سازی تبریز انجام می شد در این استادیوم برگزار شود و این تیم پس از پایان بازی با هواداران خود جشن قهرمانی بگیرد. اما سازمان لیگ به دلیل نامناسب بودن این ورزشگاه این پیشنهاد را نپذیرفت.
مالک ورزشگاه شهدای ساری کدام تیم است؟
استادیوم شهدای ساری یک ورزشگاه دولتی است و مالک آن وزارت ورزش ایران و استان مازندران است. با توجه به وضعیت ورزشگاه شهدای ساری و تیم نداشتن این استان در حال حاضر این ورزشگاه به هیچ باشگاه ورزشی واگذار نشده است.
سوالات متداول
استادیوم شهدای ساری ورزشگاه خانگی کدام تیم لیگ برتری است؟
استادیوم شهدای ساری به دلیل شرایط نامناسبی که دارد و همچنین بدون تیم بودن استان ساری در لیگ برتر و لیگ دسته یک بدون استفاده است. البته تیم نساجی مازندران بازی های خود را در ورزشگاه قدیمی شهید وطنی برگزار می کند و در اوایل دهه نود مدتی در این استادیوم بازی می کرد.
استادیوم شهدای ساری چقدر ظرفیت دارد؟
ورزشگاه شهدای ساری ۱۵ هزار نفر گنجایش برای حضور تماشاچی را دارد.
استادیوم شهدای ساری در چه سالی ساخته شده است؟
عملیات ساخت این استادیوم از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۷ طول کشید و پس از ۱۲ سال افتتاح شد.